Uitbreiding Noord-Hollandpad van 13 naar 16 wandelroutes

Het aantal wandelroutes op het Noord-Hollandpad is uitgebreid van 13 naar 16 wandelroutes. Op de start- en eindpunten zijn de nieuwe informatieborden onlangs geplaatst. 

Wat is er veranderd?

De grootste aanpassingen zijn gemaakt tussen Julianadorp en Kolhorn en tussen Obdam en Krommenie. De wandelroutes gaan nu van:
- Julianadorp naar Wieringerwaard (13 km)
- Wieringerwaard – Kolhorn (10 km)
- Den Oever – De Haukes (13 km)
- De Haukes – Kolhorn (17 km).
Wieringerwaard en De Haukes zijn nieuwe start- en eindpunten, ze lagen eerst op de route.

Het pittoreske Kolhorn blijft een belangrijke spil in het Noord-Hollandpad, de wandelroute Kolhorn – Obdam (22 km) is niet gewijzigd. Hierna volgen:
- Obdam - Schermerhorn (13 km)
- Schermerhorn – Akersloot (15 km)
- Akersloot – Krommenie (15 km). 

Schermerhorn en Akersloot zijn 2 nieuwe start- en eindpunten in het Noord-Hollandpad, Driehuizen is geen start en eindpunt meer, maar ligt nu op de route. De wandelroutes van Krommenie naar Huizen zijn niet veranderd, alleen de nummering is aangepast.

Etappe 1. wandelaars op Texel // etappe_1._texel.jpg (97 K)

De route is in zuidelijke of in noordelijke richting te lopen en bewegwijzerd met routestickers. Geplakt op verkeersborden en hekken. Geelrode en blauwgepijlde stickers voor de noord-zuidrichting. Blauwrode en geelgepijlde stickers voor de zuid-noordrichting. De start- en eindpunten zijn redelijk goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Kijk voor actuele informatie altijd even op www.ov9292.nl.

Vignet noord-zuid route // nh-pad-vignet-geel-rood-rgb.jpg (112 K)Vignet zuid-noord route // nh-pad-vignet-blauw-rood-rgb.jpg (111 K)

Een overzicht van alle etappes vindt u hieronder. Uitgebreidere etappebeschrijvingen, routebeschrijvingen en routekaarten vindt u bij iedere etappe. Volg de ervaringen van andere wandelaars op Facebook. 

Overzicht van de Etappes