Spring naar inhoud
Noord-Hollandpad

Video's en podcasts


De 16 etappes van het Noord-Hollandpad voeren door een steeds veranderend landschap, van het strand en de duinen, door bollenvelden, over dijkjes langs sloten en meren, door uitgestrekte weilanden en heidevelden. De gedeputeerde van de provincie Noord-Holland en haar collega's zijn terecht trots op dit unieke pad. Ook het groeiend aantal ambassadeurs langs de route toont zich betrokken en enthousiast. 

Om de verscheidenheid van de natuur en het landschap evenals de culturele aspecten van het pad voor iedereen zichtbaar te maken zie je in de video en hoor je in de podcast de verhalen, meningen en indrukken van wandelaars, de gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, ambassadeurs en vele anderen.

Etappe 3 en 4

Gedeputeerde Ilse Zaal legt je uit wat je zo al tegenkomt op deze route en hoe het Noord-Hollandpad tot stand is gekomen. Ambassadeur Mary Romar van camping Duinzoomhoeve vertelt je meer over het grootste bollengebied van Nederland en de mooie Hollandse luchten. En tot slot geeft amateurhistoricus Ramon Boomstra een toelichting op de historie van Fort Dirkz Admiraal, aangelegd door Napoleon en gebruikt door de Duitsers in de 2e Wereldoorlog. Een mix van mooie natuur en interessante historie op de etappes 3 en 4.

Klik hier om de podcast van etappe 3 en 4 te beluisteren

Bekijk de video hieronder: 

  

Etappe 9 en 10

Op deze etappes wandel je vanaf Obdam via Schermerhorn naar Akersloot. Melkveehouder Dennis Smit vertelt hoe hij de weidevogels in zijn weides in de Mijzenpolder beschermt en er voor zorgt dat er meer broedparen komen.

Fred Oudejans is gepassioneerd over het molenaarsvak, de bezoekers van de Museummolen kunnen hem alles vragen over het droogleggen van de Schemerpolder en het lezen van de Hollandse luchten. Anneke Schrama werkt al jaren als vrijwilliger bij Beeldentuin Nic Jonk gelegen aan de Eilandspolder. Een plek om te genieten en je te laten inspireren door de mooie omgeving en prachtige beelden in de fraaie bloementuin.

Klik hier om de podcast van etappe 9 en 10 te beluisteren

Bekijk de video hieronder: 

Klik hier voor meer informatie over de verschillende etappes van het Noord-Hollandpad.

 

Video en podcast: Nick Renooij

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je ons volgen?