Spring naar inhoud
Noord-Hollandpad

Opwarmen langs de route met appeltaart

Heerlijke herfstwandelingen op het Noord-Hollandpad

Uitwaaien in windvlagen vol gekleurd blad, modderige boerenlandpaden, tussendoor opwarmen met een kop warme thee en prachtige foto’s van het veranderende landschap; wie houdt er niet van de Noord-Hollandse herfst op het Noord-Hollandpad!? De afwisselende etappes, in lengte en in natuur, vormen de ideale gelegenheid omvan de herfst te genieten. In deze blog lichten we een aantal etappes uit die uitermate geschikt zijn voor dit seizoen vanwege de leuke horeca onderweg, de goede bereikbaarheid en de extra fotogenieke uitzichten.

Etappe 10 - Uitwaaien en opwarmen (15 km)

Dit is een wandeling met veel rechte wegen, sloten, vaarten en Hollandse luchten; zeg je uitwaaien dan zeg je natuurgebied de Eilandspolder! Daarnaast is het een etappe langs vele dorpskernen met gezellige horeca. Warm bijvoorbeeld halverwege op bij het sfeervolle Café- Restaurant Het Genot van Grootschermer. Overnachten na deze herfstachtige wandeling doe je het beste bij vakantiehuis De Smid. Geniet van het prachtige uitzicht over de polder vanaf het terras aan de waterkant of vanuit het bed op de vide. Na een mooie dag kan je met een een glas wijn genieten van de buiten-openhaard!

Etappe 10 Genot van Grootschermer // genot_van_grootschermer.jpeg (225 K)

Heerlijke koffie met appeltaart bij het Genot van Grootschermer

Etappe 15 - Herfstige buitenplaatsen en gezellig Abcoude (17 km)
Begin je etappe 15 in het zuiden dan begin je meteen in herfstige sferen. ’s Graveland is vooral bekend door de mooie landhuizen, buitenplaatsen die in de 18e en 19e eeuw werden gebouwd als zomerverblijven voor de rijke handelaars uit Amsterdam. Het verkleurende aan de bomen en op de paden maakte voor een perfecte foto achtergrond! Na de uitbundige natuur van de Ankeveens plassen doe je 17 km later het gezellige Abcoude aan. Hier sluit je de herfstwandeling goed af met een hapje en drankje op een van de leuke terrasjes in het dorp.

Herfst-Paddestoelen // img_6695.jpg (138 K)

Volop paddestoelen onderweg

Etappe 6 - Zilte lucht en schuimkoppen (13 km)
Een niet al te lange etappe die met zowel de auto als het OV goed bereikbaar is; ideaal voor onvoorspelbaar herfstig weer. Je wandelt hier dwars over het voormalige eiland Wieringen met zijn oer- Hollandse natuur en vergezichten. In Den Oever, een belangrijke vissershaven, ruik je de vis en ervaar je de bedrijvigheid en het echte waddengevoel even verderop langs de dijk. Even schuilen voor een herfstige bui? In Den Oever is ook het Vikiningen Informatiecentrum gevestigd. In dit museum kun je 
de sieraden en wapens uit die tijd bekijken en een replica van een Vikingschip (en even opwarmen met een kopje koffie of thee dat bij de entree prijs inbegrepen zit!)


Etappe 6 - vissershaven // etappe6-vissershaven.jpg (214 K)

Altijd verse vis in Den Oever

Wil je deze etappes ook gaan wandelen?
Lees meer over de routebeschrijvingenovernachtigingsmogelijkheden en ambassadeurs onderweg.

Tekst en beeld: Jolien Kempen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je ons volgen?