Spring naar inhoud
Noord-Hollandpad

'Ik had nog nooit van Kolhorn gehoord en dan loop je daar, langs die prachtige huisjes'

Het Noord-Hollandpad verfilmd  

Steven van den Brink, 58 jaar, staat fulltime voor de klas op een basisschool. Daarnaast is hij de Hiking Dutchman; enthousiast wandelaar én filmer. Sinds de kerstvakantie 2022 wandelt hij bijna ieder weekend wel een of meer etappes van het Noord-Hollandpad waar hij prachtige filmpjes van maakt. 

 

Gewoon genieten

Steven loopt het Noord-Hollandpad van zuid naar het noord. Als wij hem eind februari spreken is hij bij Julianadorp en bezig met etappe drie. Hij loopt bijna ieder weekend een of meer dagen en af en toe hakt hij een lange etappe in twee delen. “Soms ben je gewoon minder fit of heb je minder tijd,” vertelt hij. Eerder liep Steven al langeafstandswandelingen zoals de Dutch Mountain Trail, de Utrechtse Mountain Trail en enkele routes in Duitsland. Hij heeft altijd een camera bij zich om te fotograferen en tegenwoordig filmt hij zijn belevenissen ook. In gastenboeken komt hij vaak meningen van mensen tegen over een route of een locatie. “Ik probeer juist een beeld te geven van de route die ik loop zonder daarbij te zeggen of ik deze mooi of lelijk vind. Ik wil er gewoon van genieten.”

 

Beelden vanuit de lucht

Sinds een jaar of twee filmt Steven niet meer met zijn telefoon maar met een action camera. De telefoon heeft hij nodig om te navigeren. “Een tweede camera is wel handig. Dan houden beide batterijen het langer vol.” Voor beelden vanuit de lucht gebruikt Steven een DJI-drone. “Ik vind het leuk dat het wat toevoegt, al kan je niet overal filmen,” vertelt hij. “Bij Den Helder heb je bijvoorbeeld no fly zones. En vanmorgen hoorde ik helikopters, dan is een drone niet veilig.” Als je met een drone wilt filmen ben je verplicht je te registreren en bepaalde regels op te volgen, zoals de GPS aanzetten.

Steven op een dijk

Hiking Dutchman

Steven post zijn filmpjes op zijn YouTubekanaal Hiking Dutchman, via wandelgroepen op Facebook en op de Facebook-pagina van het Noord-Hollandpad. Hij wil mensen inspireren om te gaan wandelen en via zo’n filmpje komen ze op het idee om een bepaalde route te gaan lopen. Het Noord-Hollandpad heeft niet de heuvels waar Steven zo van houdt, maar hij ontdekte dat de uitzichten over de polders hoog vanaf de dijken minstens zo mooi waren. De molens, het riet en al de watertjes en de prachtige vrijwel onbekende plaatsen waar je doorheen komt. “Echt het Hollandse landschap. Ik had nog nooit van Kolhorn gehoord en dan loop je daar, langs die prachtige huisjes.” Hij geniet van de verrassende aspecten van de route, zoals het stuk naar Halfweg van Ouderkerk aan de Amstel. “Een stiltegebied waar de vliegtuigen laag over vliegen, echt Nederlands. Ook dat wil ik in mijn filmpjes laten zien.”

 

Bekijk hieronder Steven's filmpje van etappe 16 (voor Steven etappe 1 omdat hij de route van zuid naar noord wandelt). Wil je ook zijn mooie filmpjes van zijn wandelingen en ervaringen op de andere Noord-Hollandpad etappes zien? 
Kijk dan op het YouTube kanaal van de Hiking Dutchman

 

 

 

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je ons volgen?