Noord-Hollandpad

Mooi wandeljaar toegewenst!

Fijne feestdagen en veel mooie wandelingen in 2022

21-12-2021

In 2021 maakte 13,7 miljoen Nederlanders regelmatig een wandeling. Het is duidelijk dat wandelen de laatste jaren flink aan populariteit wint. Met name jongeren ontdekken het plezier van deze activiteit; ze zijn te herkennen aan hun trendy rugzakken met een coffee-to-go terwijl ze zich buigen over hun gps-apps voor de route of een geocache. Maar ongeacht leeftijd is een wandeling altijd gezond. Juist tijdens de donkere dagen zorgt een wandeling in het buitenlicht voor meer energie, een gezonde nachtrust en een beter humeur. 

Om het jaar goed af te sluiten, een paar weetjes op een rij:

  • Op de 364 kilometers van het Noord-Hollandpad kun je heel wat stappen zetten. Zo'n 3.100 routestickers en 54 routepalen voorkomen dat je verdwaalt.
  • Dit jaar werden er 20 nieuwe informatiepanelen langs de route geplaatst. In september onthulde gedeputeerde Ilse Zaal het eerste paneel bij Halfweg. 
  • Bijna 40 ambassadeurs langs het Noord-Hollandpad bieden met aanbiedingen en kortingen een gastvrij onthaal aan alle wandelaars. 
  • In Ouderkerk aan de Amstel namen dit jaar 75 wandelaars deel aan de gezellige en informatieve seizoenwandeling. De volgende staat gepland op vrijdag 22 april 2022, tussen de bloeiende bollen.
  • Steeds meer wandelaars postten het afgelopen jaar hun mooiste foto's en verhalen op de sociale media met de hashtag #noordhollandpad of #ontdekNHpad. Een leuk gifje van het Noord-Hollandpad kan je nu toevoegen aan je post of story.

 

De medewerkers van het Noord-Hollandpad wensen iedereen fijne feestdagen en veel mooie wandelingen in het nieuwe jaar. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je ons volgen?