Noord-Hollandpad

Inschrijving seizoenwandeling van start

17-08-2020

Recreatie Noord-Holland en de Provincie Noord-Holland nodigen je van harte uit voor de seizoenwandeling van het Noord-Hollandpad. Op zaterdag 3 oktober 2020 wandelen we samen met de gedeputeerde Toerisme en Recreatie, mevrouw Ilse Zaal, op etappe 14, dwars door de polders, langs Nes aan de Amstel en onder de rook van Amsterdam. Tijdens de ontvangst en de wandeling houden we de 1,5 meter afstand en overige Covid maatregelen in acht.

Boerin en de kok

De wandeling begint bij de prachtig gerestaureerde boerderij van Eva en Martijn, Boerin en de Kok, in de Bovenkerker polder. In hun sfeervol verbouwde koeienstal en hooiopslag in een boerderij uit 1870 hebben zij knusse ruimtes gecreeërd voorzien van alle moderne gemakken. Onder de houten balken kan je genieten van een heerlijke koffie en appeltaart en na de wandeling van een biologische lunch. Wie weet lopen de kippen buiten voorbij!

Wandeling 

Midden in het Groene Hart van Nederland ligt etappe 14, een van de langere etappes van het Noord-Hollandpad. Een deel van deze route gaan we op 3 oktober verkennen. De route gaat niet alleen dwars door een van de drukste gebieden van Nederland – waar je overigens niks van merkt – er is ook nog van alles te zien en te ontdekken onderweg.

Dat je het drukke Amstelveen voorbij wandelt heb je niet eens in de gaten. Tot de komst van een gemaal in 1914 was de Bovenkerkerpolder één groot molenpark. Nu is het een stiltegebied dat vele bouwplannen heeft overleefd en geliefd is bij weidevogels als grutto’s, tureluurs, kieviten, scholeksters, slobeend en zomertaling. We wandelen langs de Amstel naar Nes a/d Amstel. Een prachtig dorp onder de rook van Amstelveen waar de Rooms-Katholieke Sint-Urbanuskerk het dorpsgezicht bepaald.

Hans Schipperpad

Hans Schipper is oud gedeputeerde van de Provincie Noord-Holland en als groot liefhebber van wandelpaden en het maken van verbindingen mede grondlegger van het Noord-Hollandpad. Ter ere van Hans wordt er op 3 oktober een naar hem vernoemd pad geopend tijdens de seizoenwandeling.

Praktisch

Start- en eindpunt: Boerin en de Kok, Bovenkerkerweg 114, 1188 XJ Amstelveen. Parkeren kan bij de boerderij, er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, of op de dijk.

Datum: 3 oktober 2020

Aantal kilometers: ca. 10/15? kilometer op deels verhard en onverhard pad

Deelname: Deelname is gratis. Er kunnen maximaal 75 wandelaars meelopen.

Covid maatregelen: vanwege Corona kunnen maximaal 75 wandelaars meelopen. Bij ontvangst zijn er 3 ruimtes beschikbaar zodat 1,5 meter afstand houden mogelijk is.

Programma 

09.00 uur        Ontvangst met koffie/thee met iets lekkers

09.30 uur        Welkom door gedeputeerde Ilse Zaal

10.00 uur        Startschot seizoenwandeling

ca. 13.00 uur  Terugkomst 

Het is mogelijk om na afloop op eigen gelegenheid en kosten te lunchen bij Boerin en de Kok. De 'Boerin lunch' bestaat uit soep, broodje en een sapje en is vooraf te reserveren. Wil je gebruik maken van de lunch, dan kun je dit aangeven in het aanmeldingsformulier. Vanwege grote interesse en beperkt aantal plaatsen zijn de aanmeldingen gesloten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je ons volgen?