Spring naar inhoud
Noord-Hollandpad

Slapen als Doornroosje in Slot Hotel Schagen

Loop het Noord-Hollandpad en ontdek het gezellige Schagen

Heerlijk uitrusten in een stijlvol en uniek hotel na een lange wandeling? Dat kan in Slot Hotel Schagen! 

Het gezellige stadje Schagen ligt op een terp, langs de westkant van de West-Friese Omringdijk. Al sinds de middeleeuwen komen bewoners uit de omliggende streken op deze provinciestad af. Zo ook de vermogende heer Willem van Beieren. Hij voelde zich er thuis en stichtte het Schager Slot. De twee slottorens zijn gerestaureerd en het kasteel is verbouwd tot hotel met dertien luxe kamers. 

Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet. Op de extra lange Aupingbedden van 210 cm is het heerlijk slapen! Verder beschikken alle kamers over gratis Wifi, koffie- en theefaciliteiten, airconditioning en een koelkast. ’s Morgens wordt een heerlijk ontbijt geserveerd op etagères met versgebakken broodjes!

Op donderdagochtend (van eind juni tot begin september) gaat Schagen terug in de tijd. Tijdens de West-Friese Folklore worden gasten getrakteerd op een kleurrijke optocht van historische voertuigen, Schagenezen in typisch West-Friese klederdracht en het spannende ringsteken. De festiviteiten worden opgeluisterd met dans en muziek. 

Een bezoek aan Schagen is goed te combineren met etappes 4 en 5 van het Noord-Hollandpad (Julianadorp, Kolhorn, Wieringerwaard). Schagen heeft een treinstation en er rijden regelmatig bussen van en naar Wieringerwaard. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je ons volgen?