Spring naar inhoud
Noord-Hollandpad

Camping en café Waddenzee

Aan de zuidkant van de Waddenzee, daar waar de Afsluitdijk vanuit Noord Holland begint, ligt een uniek landschap: voormalig Waddeneiland Wieringen.
Aan de westzijde van dit eiland ligt Westerland.

Met zijn prachtige glooiingen is dit een van de meest bijzondere plekken van de Noordkop. De hoogte verschillen bieden verrassende vergezichten op het Lutjestrand, de Waddenzee en het Amstelmeer. Een korte wandeling vanaf Camping Waddenzee brengt je naar het Lutjestrand aan het Amstelmeer, maar ook het haventje in de Haukes mag niet gemist worden. Ooit dienstdoende als belangrijke postverbinding tussen van Ewijcksluis en Wieringen, nu een gezellige jachthaven. Bijzonder is de enige overgebleven Wierdijk van Nederland, ooit aangelegd in de strijd tegen het water. Tegenwoordig biedt de omgeving genoeg mogelijkheden voor een rustige wandeling, te midden van de schapen én het Wieringer landschap!

Camping Waddenzee heeft altijd een aantal stacaravans beschikbaar, voorzien van alle gemakken. Tevens biedt het ruime kampeerveld voor elke gast een uniek plekje op het voormalig eiland Wieringen.

Liever een overnachting in een luxe appartement, een ingerichte safaritent of een chalet? Voldoende overnachtingsmogelijkheden voor kleine of grotere wandelgroepen. En café Waddenzee verzorgt de inwendige mens. Na een wandeling op het Noord-Hollandpad kan je hier terecht voor een koffie, lunch of diner. Of een heerlijk ijsje in de Wieringer IJssalon.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je ons volgen?