Noord-Hollandpad

Tussenstop in Fort K'ijk

De leukste tussenstop tijdens uw wandeling: Welkom bij Fort K’IJK

Wandelaars van het Noord-Hollandpad zijn van harte welkom om het fort gratis te bezoeken. In de theeschenkerij is er verse thee of koffie met huisgemaakte taart of landbrood. Landschap Noord Holland ontwikkelde een audiotour die u in ca. 30 minuten doorloopt en u allerlei weetjes brengt over de Stelling van Amsterdam en de bijzondere natuur en landschap om het fort.

Het fort is grotendeels zelfvoorzienend. Zo worden toiletten doorgespoeld met regenwater en zorgen een warmtepomp en zonnepanelen voor modern wooncomfort. Daarnaast is er een theeschenkerij en een belevingscentrum. Het resultaat is een unieke plek waar natuur, zorg, duurzaamheid en historie elkaar ontmoeten.

Fort K’ijk is onderdeel van de Stelling van Amsterdam en ligt midden in een waterrijke open graspolder met slingerpaden, boerenhekken en fluitende vogels. Oorspronkelijk fungeerde het fort ter verdediging van de Lagendijk tussen Uitgeest en Krommenie en van de bevaarbare waterloop Krommenie. Nu is het fort volledig duurzaam gerenoveerd en fungeert het sinds 2017 als beschermd en begeleid wonen locatie voor jongvolwassenen.

Kom langs of kijk voor meer informatie en de openingstijden op www.fortkijk.nl.

Wandelaars van het NH-pad ontvangen €1 korting op de audiotour ovv van code NHP 18/19. Neem een print mee van de pagina.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je ons volgen?