Noord-Hollandpad

Schapenboerderij Texel, welkomstkorting 10%

Boerderij met een rijke historie
Schapenboerderij Texel heeft een rijke geschiedenis. Het vierkant van de stolp dateert uit 1700 en werd gemaakt van scheepsmasten van vergane VOC-schepen. Van oudsher is de Texelse stolp al in gebruik als schapenboerderij. Eeuwenlang hielden de eigenaars er schapen en maakten ze kaas en melk en werd ook de wol verkocht om in het levensonderhoud te voorzien. Tegenwoordig worden er geen schapen meer gemolken, maar de oude melkinstallaties zijn nog steeds te bezichtigen. Sinds begin 2015 is de stolp eigendom van de familie Witte ('Van Rozenhout'). Op de bezoekboerderij kunnen lammetjes geknuffeld worden en komen bezoekers in de praktijk meer te weten over de schapenhouderij en het boerenleven: je krijgt een kijkje in de keuken van een echte schapenboer.

Beleef het boerenleven
Op Schapenboerderij Texel is van alles te doen. De boerderij is geopend van maart tot en met oktober. Zowel in het voorjaar als in de zomer zijn er dagelijks diverse activiteiten.

Producten van de schapen
Speciaal voor bezoekers van de schapenboerderij zijn er naast heerlijke kazen ook een speciale collectie dekbedden, kussens, onderdekens, pantoffels van schapenwolen en een eigen huidverzorgingslijn te koop.

Als wandelaar van het Noord-Hollandpad ontvangt u 10% korting op de entreeprijs op vertoon van een print van deze pagina.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je ons volgen?