Noord-Hollandpad

De Helderse Vallei, gratis koffie

De Helderse Vallei… geniet van de vogel- en wilde bloementuin!

De Helderse Vallei is een natuurcentrum met kinderboerderij, gelegen aan de groene Zuidkant van Den Helder. Een bezoekje is goed te combineren met een wandeling op het Noord-Hollandpad. Als je vanuit Den Helder wandelt, kom je het natuurcentrum na ca. 7 kilometer wandelen tegen.

Op het terrein van De Helderse Vallei zijn leuke ontdekkingen te doen, zoals een vogeltuin, wilde bloementuin en een blote voetenpad. De toegang is gratis. In het bezoekerscentrum is een permanente expositie waar je in vogelvlucht kennismaakt met de omliggende natuurgebieden. Verder zijn er diverse wandel- en fietsroutes te verkrijgen en handige producten, zoals verrekijkers, loeppotjes en zoekkaarten. In de koffiehoek serveren ze voor de NH-pad wandelaars een (h)eerlijk gratis kopje koffie of thee en zijn er diverse puur natuur versnaperingen te koop.

De natuur rondom het centrum is veelzijdig. Je kunt er genieten van de duinen en het vlakbij gelegen strand, het moerassig struingebied, het bos Donkere Duinen en de bloeiende bollenvelden in het voorjaar. Ook vind je er een uitkijktoren, Eko-Klimparcous en kanoverhuur in de buurt.

Op vertoon van deze pagina ontvangen NH-pad wandelaars een gratis kopje koffie of thee in de koffiehoek.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je ons volgen?