Terug naar alle etappes
  • Print window
  • Close window

Etappe 15 Abcoude - 's Graveland

19 km – Romantische klinkerweggetjes

Vanaf station Abcoude gaat de wandelroute over de westoever van de kronkelende Angstel, de oorspronkelijke zijarm van de Utrechtse Vecht. Op de Horndijk zijn in de verte de overblijfselen van de slotgracht van het verdwenen middeleeuwse Slot Abcoude te zien.
Wandel verder door schilderachtige dorpen als Baambrugge, Loenersloot en Vreeland en langs karakteristieke boerderijen, buitenhuizen en theekoepeltjes naar kasteel Loenersloot. Het kasteel domineert sinds ca. 1250 het dorp Loenersloot en is opengesteld voor publiek.

Etappe 15. Vrouw aan de wandel

Vredige dorpjes langs de Vecht

Het verderop gelegen Vreeland aan de Vecht is een prachtig dorp dat bekend is om het aloude rivier- en dorpslandschap. Via romantische klinkerweggetjes, grintpaden en dijkweggetjes loop je naar Overmeer en via verharde, half- en onverharde paden naar de Ankeveense plassen. Ze zijn onderdeel van de Vechtplassen. Een veenlandschap met smalle slootjes en stroken land, ontstaan door het afgraven van veen. In het voorjaar broeden in dit gebied veel water- en moerasvogels en in het kraakheldere water groeien bijzondere waterplanten als groot nimfkruid, blaasjeskruid en drijvend fonteinkruid.

Mooie landhuizen in beboste omgeving

Eindpunt ’s Graveland wordt bereikt via het Noordereind van ’s Graveland, een beboste omgeving, parken en mooie landhuizen met prachtige tuinen.

Download GPX bestandPrint deze kaart

Routebeschrijving Noord-Hollandpad - Etappe 15. Noord-Zuid
Routebeschrijving Noord-Hollandpad - Etappe 15. Zuid-Noord

Openbaar vervoer

Bus in Abcoude (+ trein), Baambrugge, Loenersloot, Vreeland, Overmeer, ‘s- Graveland (halte bij eindpunt, op lijn Hilversum - NS-Weesp).

Etappe 15. Kasteel Loenersloot