Noord-Hollandpad

Werk in uitvoering op etappe 1

15-09-2022

In natuurgebied Dorpzicht is de invasieve exoot watercrassula aangetroffen. Eén van de kreken in het gebied is volledig besmet met deze woekerplant. Dit heeft negatieve impact op de inheemse flora en fauna en de kans op verdere verspreiding en nieuwe besmettingen elders is groot.

Daarom is op advies van deskundigen op het gebied van watercrassula-bestrijding gekozen om de kreek met watercrassula te dempen.

Werk in uitvoering tot half november
Vanaf half augustus tot half november zijn er werkzaamheden in Dorpzicht. Niet alleen wordt de kreek gedempt en afgedekt met schone grond, er worden ook stukken geplagd.

Deel van etappe 1 tijdelijk afgesloten
Het gebied rond de kreken is absoluut verboden terrein. Er rijden zware graafmachines rond en betreding van besmet gebied met watercrassula kan bijdragen aan verdere verspreiding van de soort. Daar schuilt een groot risico in.

Alternatieve route
Tijdens de werkzaamheden is de wandelroute door Dorpzicht daarom tijdelijk afgesloten. Als de werkzaamheden zijn afgerond zal de route weer opengesteld worden. Wandelaars van etappe 1 kunnen de Stengweg verder volgen en rechtsaf slaan op de Hoofdweg. De officiële route kan dan weer worden opgepakt door linksaf te gaan naar de Hollandseweg.

Lees hier meer informatie over de bestrijding van watercrassula

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je ons volgen?