Uitreiking eerste exemplaar wandelgids

02-12-2019

Marcia van Bijnen van Uitgeverij Open Kaart heeft het eerste exemplaar van de nieuwe wandelgids van het Noord-Hollandpad uitgereikt aan Jack van der Hoek, de gedeputeerde Recreatie en Toerisme van de Provincie Noord-Holland. Dat gebeurde tijdens het symposium Binnenstebuiten, ter ere van het vijftienjarig bestaan van Recreatie Noord-Holland. 
 
“Vrijwel wekelijks doorkruis ik de hele provincie, maar helaas er is dan nauwelijks tijd een gebied rustig te bekijken en te verkennen. Dat zullen meer mensen herkennen, maar het kan ook anders! Het Noord-Hollandpad maakt het mogelijk om de provincie (beter) te leren kennen en nieuwe plekken te ontdekken. In de nieuwe wandelgids zijn alle etappes en routekaarten weer actueel. Ik raad iedereen aan de wandelschoenen aan te trekken en een of meerdere etappes van deze langeafstandsroute te lopen,” aldus de gedeputeerde. 
 
Tijdens het symposium is oud-gedeputeerde Hans Schipper gedecoreerd met de eerste RNH waarderingsspeld vanwege zijn inzet voor het Noord-Hollandpad en als commissaris in de Raad van toezicht van RNH. In de toespraak is zijn kracht om verbinding te leggen tussen mens en natuur nadrukkelijk geroemd.
 
Recreatie Noord-Holland is als beheerder van het Noord-Hollandpad blij met de nieuwe wandelgids: “We weten dat de wandelaar een gedrukte wandelgids nog steeds zeer waardeert. Met de nieuwe wandelgids kunnen we wandelaars op het Noord-Hollandpad nog beter bedienen. We hopen dat de gids veel nieuwe wandelaars zal aantrekken om het Noord-Hollandpad te gaan lopen.”