Schrijf je nu in voor de seizoenwandeling

14-03-2023

Recreatie Noord-Holland en de Provincie Noord-Holland nodigen je van harte uit voor de jaarlijkse seizoenwandeling op het Noord-Hollandpad. Op vrijdag 21 april wandelen we samen met de gedeputeerde Toerisme en Recreatie, mevrouw Ilse Zaal, op etappe 6 en 7, op het voormalige Waddeneiland Wieringen rondom de Haukes en Westerland.

 

Camping Waddenzee in Westerland
De wandeling begint bij ambassadeur Camping Waddenzee waar de familie Tijsen zorgt voor een hartelijke ontvangst. In hun sfeervolle restaurant met buitenterras kan je genieten van koffie met iets lekkers en na de wandeling van een heerlijke broodjeslunch indien gewenst.

 

Wandeling langs water en over oude dijken
Deze seizoenwandeling is een verkenning van het vroegere eiland Wieringen, dat aan de ene kant wordt begrensd door water en aan de andere kant door de Wieringermeerpolder (3,5 meter onder NAP). Een oer-Hollands open en weids landschap met fascinerende vergezichten en bochtige zeedijken. De bijzondere sfeer wordt ook veroorzaakt door een lichtglooiend landschap. Ontstaan in de voorlaatste ijstijd waarbij twee keileemheuvels werden opgestuwd tot 12 meter boven NAP. Goed te zien bij het eindpunt, het haventje van De Haukes. De dijk waarover we wandelen  is een van de laatst overgebleven historische wierdijken in Noord-Holland. Sinds 1986 staat hij op de monumentenlijst.

Etappe 6 - trap

De Haukes is een sfeervol dijkdorpje aan een oude haven. Vroeger legde hier naast de vissersschepen ook de postboot van het vasteland aan. 
Ook passeren we het Amstelmeer, een voormalige zeearm van de Waddenzee tussen het toenmalige eiland Wieringen en de kop van Noord-Holland, ecologisch een bijzonder gebied. In 2006 zijn er in het meer eilandjes aangelegd die bij veel vogels in trek zijn. 

Deze wandeling wordt begeleid door twee gidsen die het gebied goed kennen: Ad Snelderwaard en Wim Tijsen.

Praktisch 
Start- en eindpunt: Camping Waddenzee
Adres: Westerlanderweg 43, 1778 KL Westerland. Hier is voldoende parkeergelegenheid.
Datum:  vrijdag 21 april 2023
Aantal kilometers: ca. 12 kilometer op deels verhard en onverhard pad inclusief de lus over de Wierdijk langs het Amstelmeer (ca. 2 kilometer)
Deelname: Deelname is gratis. Er kunnen maximaal 75 wandelaars meelopen.
Wil je meewandelen, meld je dan aan via onderstaande link. Zonder aanmelding kan je niet meewandelen.

Programma 21 april
08.45 uur        Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers
09.15 uur        Welkom door gedeputeerde Ilse Zaal
09.30 uur        Startschot seizoenwandeling
ca. 12.30 uur  Terugkomst 

Het is mogelijk om na afloop op eigen gelegenheid en kosten te lunchen bij Camping Waddenzee. Ze serveren heerlijke soep en luxe broodjes. Graag aangeven op het formulier als je wilt blijven lunchen. 

Aanmelden
Aanmelden kan via de link naar bijgevoegd aanmeldingsformulier

Tip
Je kan ook besluiten om de nacht vooraf te overnachten in Westerland op camping Waddenzee of er een lang weekend van te maken.
Kijk op de website voor de mogelijkheden