Noord-Hollandpad uitgebreid naar 16 wandelroutes

29-11-2017

Misschien heeft u het al gemerkt? Op alle start- en eindpunten van het Noord-Hollandpad staan nieuwe informatieborden. Dit heeft te maken met de herverdeling van 13 naar 16 wandelroutes. Hiermee komen we tegemoet aan de wensen van onze wandelaars: betere bereikbaarheid per openbaar vervoer en iets minder lange etappes.

De grootste veranderingen zijn gemaakt tussen Julianadorp en Kolhorn en tussen Obdam en Krommenie. De wandelroutes gaan nu van Julianadorp naar Wieringerwaard (13 km); Wieringerwaard – Kolhorn (10 km); Den Oever – De Haukes (13 km) en De Haukes – Kolhorn (17 km). Wieringerwaard en De Haukes zijn twee nieuwe start- en eindpunten, ze lagen eerst op de route.

Het pittoreske Kolhorn blijft een belangrijke spil in het Noord-Hollandpad, de wandelroute Kolhorn – Obdam (22 km) is niet gewijzigd. Na Obdam gaat wandelroute 9 naar Schermerhorn (13 km). Daarna volgen Schermerhorn – Akersloot (15 km) en Akersloot – Krommenie (15 km). Schermerhorn en Akersloot zijn 2 nieuwe start- en eindpunten in het Noord-Hollandpad, Driehuizen is geen start en eindpunt meer, maar ligt op de route.

De wandelroutes op http://www.noordhollandpad.nl/wandelroutes worden half december aangepast.