Nieuwe gids voor het NH-pad

28-02-2019

Het Noord-Hollandpad krijgt een nieuwe wandelgids. De huidige gids was sinds de uitbreiding van het aantal etappes van 13 naar 16 niet meer helemaal actueel. Hoog tijd dus voor een nieuwe gids. Deze wordt opnieuw gemaakt door Uitgeverij Open Kaart in samenwerking met auteurs Vladimir Mars en Noes Lautier en Recreatie Noord-Holland. De gids zal begin november verschijnen. Tot die tijd kunnen wandelaars meedoen aan een fotowedstrijd. De winnende foto krijgt een speciale plek in de nieuwe gids.

De gids wordt natuurlijk aangepast aan de nieuwe etappe-indeling, maar er zal ook meer aandacht zijn voor de variatie op het Noord-Hollandpad.  “Uit ons eigen marktonderzoek is gebleken dat wandelaars soms het idee hebben dat de omgeving van het Noord-Hollandpad eentonig is. Niets is minder waar. De variatie op het pad is groot. Neem alleen al de Wadden, de Wieringerwaard, Eilandspolder en Tafelberg in ’t Gooi. Dat zijn vier totaal verschillende landschappen. Op het Noord-Hollandpad kom je eigenlijk alles tegen wat Nederland zo bijzonder maakt. Bloembollen, water, molens, schapen, vogels, heide, Oudhollandse huisjes etc. Die variatie gaan we nog meer naar voren brengen in de nieuwe gids,” aldus Roy Oosterom, projectleider routebureau van Recreatie Noord-Holland.

Fotowedstrijd
Wandelaars kunnen zelf ook hun steentje bijdragen aan de nieuwe gids. Tijdens de aankomende Fiets- en Wandelbeurs start een fotowedstrijd. Iedereen mag zijn foto’s gemaakt op het Noord-Hollandpad insturen. De winnaar krijgt een publicatie in de gids. Andere mooie foto’s worden geplaatst op de Instagrampagina. 

Wandelgids reserveren?
Wil je de nieuwe wandelgids zo snel mogelijk in huis hebben? Stuur dan een e-mail aan uitgeverij@openkaart.nl. Dan houden we er vast een voor je gereserveerd.