Nieuwe ambassadeurs van het Noord-Hollandpad in Kolhorn

06-04-2021

Sinds kort zijn Liesbeth en Ronald Geijteman de nieuwe eigenaars van De Egelantier aan de haven van Kolhorn. Het is een ideale pleisterplaats voor wandelaars en fietsers, met twee zonnige terrassen en een prachtig uitzicht op de Westfriese Omringdijk en het dorp Kolhorn, waar drie etappes van het Noord-Hollandpad beginnen en eindigen.

 

Liesbeth en Ronald zijn enthousiaste langeafstandswandelaars en liepen al het Pieterpad en een groot deel van de GR5. “We gaan zeker delen van het Noord-Hollandpad lopen,” vertelt Ronald. “We zijn de routes al aan het bestuderen.” Horeca-ervaring deed het echtpaar op in Tsjechië, waar ze 12 jaar een camping met een restaurant en terras runden. Twee jaar geleden keerden ze terug naar Alkmaar, maar het bleef kriebelen, aldus Ronald. En zo begonnen ze aan dit nieuwe avontuur.

 

Ze hebben het interieur van de Egelantier verbouwd en opnieuw ingericht. Behalve koffie met een broodje of iets lekkers voor de vroege gasten, kun je er straks ook ‘s avonds terecht tot 9 uur voor een eenvoudige maaltijd. “Wij willen vooral gezelligheid bieden,” zegt Ronald enthousiast. “En natuurlijk verkopen we ook nog steeds het heerlijke ambachtelijke ijs.”

 

Totdat de terrassen weer open mogen, kun je bij de Egelantier van woensdag tot en met zondag terecht voor coffee to go. Het is daarnaast goed om te weten dat je gebruik kunt maken van de toiletten in de haven, die worden door Liesbeth en Ronald onderhouden. 

Op de foto de eerste gasten na de opening op Goede Vrijdag 2 april j.l.