Noord-Hollandpad

Geslaagde seizoenwandeling in de Kop van Noord-Holland

26-04-2022

Op 22 april liepen 75 enthousiaste wandelaars mee met de jaarlijkse seizoenwandeling. Voor het eerst vond deze seizoenwandeling plaats in het voorjaar en dat bleek een schot in de roos. Het was een prachtige zonnige dag, ideaal voor een wandeling van tien kilometer door de bloeiende bollenvelden rondom Den Helder.

Koffie en appeltaart, een goede start
Na een kop koffie en een stuk heerlijke appeltaart in het restaurant de Pannenkoekenvallei, het begin- en eindpunt van de wandeling, verwelkomde gedeputeerde van de provincie Noord-Holland Ilse Zaal de wandelaars, pers en genodigden. “We zijn hier om te ervaren wat het mooie pad aan wandelaars te bieden heeft,” zei ze. Ook de vele nieuwe deelnemers kregen een warm welkom. “De provincie blijft investeren in recreatie en legt steeds meer paden aan om de landelijke gebieden met elkaar te verbinden,” aldus Zaal. Ook vertelde ze dat de routebeschrijving binnenkort ook in het Duits beschikbaar zal zijn om de Duitse recreanten naast de geliefde kustplaatsen en Amsterdam ook in andere delen van de provincie te interesseren.

 

Etappe 3 wandelaars in de Helderse Vallei // wandelaars_in_het_bos.jpg (208 K)

Ambassadeur in het zonnetje
De wandeling ging over delen van etappe drie en vier van het Noord-Hollandpad onder begeleiding van gids Rutger Burgers, routemaker en ontwerper van trage tochten. De wandelaars genoten zichtbaar van zijn verhalen, de geuren en kleuren van de bollenvelden en het heerlijke weer. De sfeer zat er goed in. Langs het Noord-Hollandpad zetten bijna 40 ambassadeurs - eigenaars van cafe’s, restaurants en B&B’s - zich het hele jaar door in om wandelaars iets extra’s te bieden. Ambassadeur van het eerste uur, Mary Romar van camping Duinzoomhoeve, toonde de wandelaars met een gastvrije ontvangst wat het ambassadeurschap inhoudt. Haar camping is dit jaar door de ANWB bekroond tot ‘beste kleine camping in Nederland’. Ilse Zaal sprak Mary en haar echtgenoot Jan toe en bood hen namens de provincie een dinerbon voor de Pannenkoekenvallei aan “om het welverdiende succes van de camping samen te vieren”.

 

Deze goed georganiseerde seizoenwandeling door een prachtig stukje van de provincie zal er zeker toe bijdragen dat steeds meer mensen dit pad willen ontdekken. Bekijk de video voor een indruk van deze geslaagde dag.

Interesse in de foto's van de dag, gemaakt door fotograaf Shanine Roosingh? Stuur een mailtje naar info@noordhollandpad.nl

Bekijk hier het persbericht van de seizoenwandeling.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je ons volgen?