NH-pad seizoenwandeling 2018, een groot succes!

22-03-2018

Jaarlijks trapt Recreatie Noord-Holland, de beheerder van het Noord-Hollandpad, het wandelseizoen af met een seizoenwandeling in het prille voorjaar. Belangrijk doel daarbij is het pad bekender maken bij wandelaars. Op vrijdag 9 maart ging de wandeling met het maximumaantal van 100 deelnemers van start in Schermerhorn. Door de Eilandspolder werd een wandeling gemaakt van 12 km. De Gedeputeerde Toerisme en Recreatie Jaap Bond liep ook mee. Voor de start onthulde hij op feestelijke wijze een van de nieuwe routeborden van het Noord-Hollandpad. Hiermee was de uitbreiding naar 16 etappes een feit.

“De Provincie Noord-Holland heeft wandelen hoog in het vaandel staan. Dit jaar wordt nog eens 1 miljoen euro geïnvesteerd in 2.000 km nieuw aan te leggen wandelpad. We houden daarbij ook rekening met de wensen van de wandelaars, zoals nu in de aanpassingen van het Noord-Hollandpad. Er was duidelijk behoefte aan etappes van 10 tot 15 kilometer,’’ aldus Bond, die zelf een groot fan is van het Noord-Hollandpad. “Je maakt Noord-Holland op zo’n andere manier mee met deze wandelroute. Wat mij betreft is het Noord-Hollandpad het Pieterpad van onze provincie.”

Wandelaars seizoenwandeling

Kortere afstanden en beter bereik met openbaar vervoer

Het aantal etappes van het Noord-Hollandpad is begin dit jaar uitgebreid van 13 naar 16. De totale afstand van dit langeafstandswandelpad is gelijk gebleven, waardoor het nu ook mogelijk is kortere afstanden (tussen 10 en 25 km per etappe) te lopen. Hierdoor is het Noord-Hollandpad toegankelijker geworden voor wandelaars. Ook de bereikbaarheid per OV is verbeterd.

De grootste veranderingen zijn gemaakt tussen Julianadorp en Kolhorn en tussen Obdam en Krommenie. Wieringerwaard, De Haukes, Schermerhorn en Akersloot zijn nieuwe start- en eindpunten in het Noord-Hollandpad. Ze lagen eerst op de route. Het pittoreske Kolhorn blijft een belangrijke spil in het Noord-Hollandpad. Meer informatie over de 16 wandelroutes vindt u hier.

Foto's van de seizoenwandeling kunt u bekijken op onze Facebook pagina