Moedig deelnemers 100e Vierdaagse Nijmegen aan in Haarlem

03-03-2017

Op 9 juli 2016 om 10.00 uur vertrekken 25 Noord-Hollandse wandelaars vanuit Haarlem naar Nijmegen om deel te nemen aan de 100e Vierdaagse. Gedeputeerde Jaap Bond geeft op het provinciehuis aan de Dreef het startschot.

In heel Nederland starten op 9 juli 669 wandelaars met de eerste etappe van de Stertochten. De Stertochten vormen het ‘voorprogramma’ van de 100ste Vierdaagse. Ze worden georganiseerd door Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en de Stichting 100e Vierdaagse. De stertochten voeren zoveel mogelijk over bestaande LAW’s (lange-afstand-wandelpaden), zoals het Noord-Hollandpad. Het zijn estafettewandelingen vanuit de twaalf provinciehoofdsteden naar Nijmegen, waar op 19 juli 2016 de 100ste Vierdaagse begint.

Vanuit alle provincies wordt de provincievlag meegegeven, met de opdracht deze vlag naar Nijmegen te brengen. Gedeputeerde Bond geeft de Noord-Hollandse driekleur mee aan Ton Swart, de leider van de Noord-Hollandse wandelgroep. Van Haarlem naar Nijmegen is het 225 km. In Nijmegen worden de vlaggen op zondag 17 juli meegevoerd in een feestelijke parade door de binnenstad. Gedurende de hele Vierdaagseweek wapperen de twaalf provincievlaggen naast 80 landenvlaggen op het start/finishterrein van ‘The Walk of the World’.

Meer informatie over de Stertochten vindt u op de website van de wandelbond: kwbn.nl.