Noord-Hollandpad

Slot Schagen, slapen als doornroosje

Heerlijk uitrusten in een stijlvol en uniek hotel na een lange wandeling.... dat kan in Slot Hotel Schagen! 

Het gezellige stadje Schagen ligt op een oude terp, langs de westkant van de Westfriese Omringdijk. Al vanaf de middeleeuwen komen bewoners uit de omliggende streken op deze provinciestad af. Zo ook de vermogende heer Willem van Beieren. Hij voelde zich thuis en stichtte het Schager Slot. Onlangs zijn de twee slottorens gerestaureerd en is het kasteel verbouwd tot hotel met dertien luxe kamers. 

Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet. Op de extra lange Aupingbedden van 210 cm is het heerlijk slapen! Verder beschikken alle kamers over gratis WiFi, koffie- en theefaciliteiten, airconditioning en een koelkast. ’s Morgens wordt een heerlijk ontbijt geserveerd op etagères met vers gebakken broodjes!

Op donderdagochtend (van eind juni tot begin september) gaat Schagen terug in de tijd. Tijdens de Westfriese Folklore worden gasten getrakteerd op een kleurrijke optocht van historische voertuigen, Schagenezen in typisch Westfriese klederdracht en historische spellen als ringsteken. De festiviteiten worden opgeluisterd met dans en muziek. 

Schagen is goed te combineren met wandelroute 4 en 5 (Julianadorp, Kolhorn, Wieringerwaard) van het Noord-Hollandpad. Schagen heeft een treinstation en er gaan regelmatig bussen naar Wieringerwaard. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je ons volgen?