Terug naar alle arrangementen

Gratis: koffie met molenspeculaas

Langs het Noord-Hollandpad bij Akersloot is de oude nog werkende korenmolen: De Oude Knegt de vinden. Als wandelaar van het Noord-Hollandpad wordt u hier hartelijk ontvangen. Een gratis kopje koffie en een stukje echte molenspeculaas staat voor u klaar in het molenwinkeltje.

Op woensdag en zaterdag wordt er nog meel gemalen in de molen. Het meel gaat naar verschillende bakkers in de buurt en kunt u in diverse varianten in het winkeltje kopen. Eerste molenaar Christiaan de Groen houdt elk jaar nauwgezet bij wat door de molen wordt gepresteerd. In 2015 is 103 dagen gedraaid en zijn er 160.983 omwentelingen geregistreerd. De productie komt uit op een totaal van 7600 kilo meel, waarvan 5375 spelt en 2225 tarwe. 

De Oude Knegt is ook een populaire fotolocatie. Toeristen, maar ook mensen uit de buurt stappen vaak van de fiets of uit de auto om een paar plaatjes te maken. Bruidsfotografen komen regelmatig langs. 

Let op: om aan te tonen dat u wandelaar bent van het Noord-Hollandpad dient u deze pagina uitgeprint mee te nemen. De print overhandigt u bij de kassa van de molen. 

01
01
01
01
01
01