Uitbreiding Noord-Hollandpad van 13 naar 16 wandelroutes

Het aantal wandelroutes op het Noord-Hollandpad wordt momenteel uitgebreid van 13 naar 16 wandelroutes. Op de meeste start- en eindpunten zijn de nieuwe informatieborden onlangs geplaatst. De routebeschrijvingen worden zo snel mogelijk aangepast. (planning half december)

De wandelroutes 1, 2 en 3 zijn niet veranderd. Van De Cocksdorp tot aan Julianadorp kunt u onderstaande routebeschrijvingen blijven gebruiken.

Wat is er veranderd?

De grootste aanpassingen zijn gemaakt tussen Julianadorp en Kolhorn en tussen Obdam en Krommenie. De wandelroutes gaan nu van:
- Julianadorp naar Wieringerwaard (13 km);
- Wieringerwaard – Kolhorn (10 km);
- Den Oever – De Haukes (13 km);
- De Haukes – Kolhorn (17 km).
Wieringerwaard en De Haukes zijn nieuwe start- en eindpunten, ze lagen eerst op de route.

Het pittoreske Kolhorn blijft een belangrijke spil in het Noord-Hollandpad, de wandelroute Kolhorn – Obdam (22 km) is niet gewijzigd. Hierna volgen:

-Obdam - Schermerhorn (13 km);
- Schermerhorn – Akersloot (15 km);
- Akersloot – Krommenie (15 km).
Schermerhorn en Akersloot zijn 2 nieuwe start- en eindpunten in het Noord-Hollandpad, Driehuizen is geen start en eindpunt meer, maar ligt op de route.


De huidige wandelroutes 9 t/m 13 van Krommenie naar Huizen zijn niet veranderd, er vindt alleen een aanpassing plaats in de nummering.

Etappe 1. wandelaars op Texel // etappe_1._texel.jpg (97 K)

De route is in zuidelijke of in noordelijke richting te lopen en bewegwijzerd met routestickers. Geplakt op verkeersborden en hekken. Geelrode en blauwgepijlde stickers voor de noord-zuidrichting. Blauwrode en geelgepijlde stickers voor de zuid-noordrichting. De start- en eindpunten zijn redelijk goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Kijk voor actuele informatie altijd even op www.ov9292.nl.

Vignet noord-zuid route // nh-pad-vignet-geel-rood-rgb.jpg (112 K)Vignet zuid-noord route // nh-pad-vignet-blauw-rood-rgb.jpg (111 K)

Een overzicht van alle etappes vindt u hieronder. Uitgebreidere etappebeschrijvingen, routebeschrijvingen en routekaarten vindt u bij iedere etappe. Volg de ervaringen van andere wandelaars op Facebook. 

Overzicht van de Etappes